19
JUN
2015

Interviu cu Viorel Iuga – Crestinul Azi Update

 

Cu ce gânduri preluați această slujire?

R.Gândurile mele se îndreaptă în mai multe direcţii. Primul, se îndreaptă spre Domnul. Mă rog mereu să primesc înţelepciunea necesară pentru a cunoaşte voia Lui şi a o împlini exact cum trebuie şi la timp. Apoi, mă gândesc la fraţii mei colegi. Nu îi cunosc pe toţi, dar ştiu că sunt în situaţii diferite. Unii se bucură de sănătate, alţii nu. Unii parcurg perioade frumoase, văd rezultate în munca lor, iar alţii parcurg zile mai sumbre şi roadele sunt puţine. Sunt colegi care o duc destul de bine din punct de vedere financiar, dar pentru alţii situaţia financiară este precară. Mă rog Domnului, în primul rând, să ne dea o inimă gata de slujire în situaţia în care ne găsim fiecare. Apoi, îmi doresc din inimă să găsim împreună soluţii prin care să putem oferi fiecărui slujitor măcar lucrurile strict necesare pentru o viaţă normală şi o slujire împlinitoare. Sigur că mă gândesc tot mai mult şi la bisericile noastre. Şi ele sunt în situaţii diferite, dar îmi doresc din toată inima să găsim împreună suficiente motive să ne bucurăm de ceea ce ne oferă Dumnezeu, să simţim împreună şi să colaborăm pentru extinderea Împărăţiei cereşti. Pentru că şi Statutul îmi cere aceasta, mă gândesc şi mă rog să pot sesiza toate acele ocazii în care Uniunea să îşi exprime public gândirea pentru binele societăţii, iar, când este cazul, să luăm o poziţie fermă împotriva păcatelor care inundă tot mai mult şi mai oficial societatea noastră.

Ce părere aveți despre recentele schimbări de perspectivă ale liderilor evanghelici din străinătate cu privire la abordarea păcatului?

R.Voi începe cu ceva neplăcut: astfel de evenimente, chiar dacă nu le-am cunoscut noi, au fost şi, din nefericire, vor mai fi. Mântuitorul ne-a avertizat că vor fi oameni, chiar slujitori, care vor păcătui, care se vor lepăda de credinţă, care vor răstălmăci Scripturile spre pierzarea lor etc. Evenimente de genul Tony Campolo, Seth Oiler şi nu numai sunt triste, dar ne confirmă că diavolul nu se schimbă. El rămâne puternic, activ, viclean şi caută să îi înşele pe cât mai mulţi. Aspectul acesta s-a văzut nu doar peste ocean, ci şi între români. Spre bucuria noastră, există şi alte aspecte care nu se schimbă. Indiferent cum se schimbă societatea, oamenii sau unii slujitori, Dumnezeu nu Se schimbă. Domnul Isus şi Duhul Sfânt rămân la fel. Biblia rămâne Cuvântul lui Dumnezeu şi îndrumarul nostru spre veşnicie. Calea Domnului rămâne aceeaşi. Se intră pe ea în condiţii clare şi se aleargă pe ea cu seriozitate şi cu stricteţe până la final. Nici veşnicia nu se schimbă. Iadul rămâne iad, indiferent cine va ajunge acolo, dar şi raiul rămâne real, sfânt şi glorios. În vremuri ca acestea, la fel ca întotdeauna, noi trebuie să ne bazăm convingerile şi trăirea doar pe Sfintele Scripturi. Păcatul este păcat şi are consecinţe mai mari şi mai multe decât ne putem imagina. Să nu ne jucăm cu el! Să nu dăm prilej diavolului să ne distrugă! Teologia nu se formează şi nici nu se bazează pe sentimente sau în funcţie de relaţiile noastre cu cineva. Apostolul Pavel pledează mereu pentru împlinirea Cuvântului care nu se schimbă, pe care nici măcar el nu are voie să îl schimbe. Dacă vrem să ajungem în glorie, trebuie să fim siguri de naşterea noastră din nou şi apoi, să umblăm cu atenţie pe calea credinţei până la capăt. Să nu acceptăm tot felul de idei antibiblice. Sfinţenia lui Dumnezeu şi sfinţenia noastră nu sunt negociabile. Să nu interpretăm Cuvântul cum ne cade bine, deoarece o vom face spre pierzarea noastră şi a multora.

Revenind la comunitatea baptistă locală, care sunt lucrurile pe care doriți să le faceți în principal pentru frățietate?

Îmi doresc să fiu o persoană care să adune şi să inspire. Mă rog Domnului să avem parte de un climat de pace şi de progres. Uniunea baptistă are mulţi oameni valoroşi. Voi investi cât este nevoie pentru a-i convinge pe cât mai mulţi să slujească cu tot ce le-a dăruit Domnul. Vreau să găsesc acele căi prin care cei care au candidat şi au primit mandatul slujirii să poată face, dacă va fi posibil, un pic mai mult decât au promis. M-am gândit şi m-am rugat pentru colegii care au candidat la o slujire în executiv şi nu au primit suficiente voturi din partea delegaţilor. Vreau să îi rog şi să îi ajut cu tot ce pot să facă măcar ceva din ceea ce ne-au spus că se poate face.

 

Sursa http://revistacrestinulazi.ro/2015/06/interviu-cu-viorel-iuga-noul-presedinte-al-uniunii-baptiste/

 

Leave a Reply

*

captcha *