19
JUN
2015

Interviu cu Ioan Ardelean, noul Secretar General UBR – Crestinul Azi update

Ioan Ardelean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu ce gânduri preluați această slujire?

Dumnezeu a binecuvântat părtășia fraților la cel de al 36-lea Congres al UBR cu prezența și călăuzirea Sa, iar printre cei puși deoparte să slujească în următorii patru ani bisericile baptiste din România, El m-a așezat și pe mine. Privind în urmă la felul în care a înaintat lucrarea Domnului în țara noastră îi mulțumesc lui Dumnezeu că au existat oameni cu o chemare specială care au căutat Fața Lui în cârmuirea Uniunii Baptiste. Fac primii pași pe această cale a slujirii rugându-mă și căutând, înainte de toate, puterea care vine de sus și un răspuns biblic la provocările din societate. Nu lipsit de importanță trebuie să fie curajul unor lideri duhovnicești care să stea fermi pe acest teren alunecos al culturii și să miște bisericile prin Duhul Sfânt spre revitalizare și integritate spirituală.

Care sunt lucrurile pe care doriți să le faceți în principal pentru comunitatea baptistă?

Pe lângă atribuțiile specifice slujirii la care am fost ales cred că Dumnezeu a așezat în inima mea lucruri și planuri care, în armonie cu slujirea fraților aleși în Comitetul Executiv al UBR și a celor aleși în Consiliul Uniuni, să fie benefice bisericilor baptiste.

Care este gândul pe care doriți să îl transmiteți cititorilor revistei Creștinul Azi?

 

Asemenea lui Daniel, când în momentele dificile el și-a întors fața spre Domnul Dumnezeu (Daniel 9:3) căutându-L prin rugăciune, cereri și post, tot așa chem frățietatea ca în aceste vremuri să caute fața Domnului.

Dumnezeu lucrează prin generații, nu în jurul generațiilor. Într-un context fărâmițat de materialism și ignoranță, noi suntem chemați să fim asemenea fiilor lui Isahar (1 Cronici 12:32) adică să pricepem vremurile și să știm ce ar trebui să facă oamenii lui Dumnezeu. Fiți plini de Duh și luminați-i pe cei ce sunt în întuneric. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă trezirea și lărgirea Împărăției Lui în țara noastră!

 

Sursa  http://revistacrestinulazi.ro/2015/06/interviu-cu-ioan-ardelean-noul-secretar-general-al-uniunii-baptiste/

Leave a Reply

*

captcha *