07
OCT
2016

Din Siberia… cu dragoste – Crestinul Azi update

Pe 6 octombrie, în ultima mea zi la Omsk, în Siberia a căzut prima zăpada din această parte a Rusiei. Stratul alb și subțire de omăt a venit ca o surpriză deoarece în timpul celor câteva zile petrecute la Colegiul Biblic din Siberia de Vest, soarele a fost generos și vremea a fost călduroasă pentru această perioadă din an. În ziua anterioară mă întrebam chiar dacă vremea din Siberia este așa cum mi-am imaginat-o. Astăzi am realizat că descrierile pe care le-am citit despre severitatea celor 7 luni de iarnă nu sunt deloc o exagerare.
Orașul a avut un impact profund asupra lui Dostoievski care a fost trimis aici în anul 1850 la muncă silnică, drept pedeapsă pentru că ar fi conspirat împotriva țarului. Datorită poziției izolate, localitatea a servit ca destinație pentru deportare și strămutare uneori încurajată și alteori obligatorie. Printre cei deportați au fost și credincioși mai ales de orgine germană dar și din alte părți ale imperiului.
Biserica Baptista Centrala, OmskBiserica Baptista Centrala, Omsk
Astăzi orașul are o populație de 1,2 milioane de locuitori și este un centru pentru baptiștii din zonă. În Omsk sunt 17 biserici baptiste, iar în toată regiunea aproximativ 100 de adunări. La Colegiul Biblic din Siberia de Vest studiază aproximativ 100 de studenți în mai mult programe. Episcopul regiunii este fratele Josif Makarov care a venit aici acum 17 ani din Letonia și a fost Rectorul colegiului până anul trecut. După ce a fost ales Vicepreședinte cu misiunea al Uniunii Bisericilor Baptiste din Rusia la colegiu a fost ale Rector fratele Dmitriy Pronin.
Continuarea articolului
http://revistacrestinulazi.ro/2016/10/din-siberia-cu-dragoste/

Leave a Reply

*

captcha *