Ioan Ardelean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu ce gânduri preluați această slujire?

Dumnezeu a binecuvântat părtășia fraților la cel de al 36-lea Congres al UBR cu prezența și călăuzirea Sa, iar printre cei puși deoparte să slujească în următorii patru ani bisericile baptiste din România, El m-a așezat și pe mine. Privind în urmă la felul în care a înaintat lucrarea Domnului în țara noastră îi mulțumesc lui Dumnezeu că au existat oameni cu o chemare specială care au căutat Fața Lui în cârmuirea Uniunii Baptiste. Fac primii pași pe această cale a slujirii rugându-mă și căutând, înainte de toate, puterea care vine de sus și un răspuns biblic la provocările din societate. Nu lipsit de importanță trebuie să fie curajul unor lideri duhovnicești care să stea fermi pe acest teren alunecos al culturii și să miște bisericile prin Duhul Sfânt spre revitalizare și integritate spirituală.

Care sunt lucrurile pe care doriți să le faceți în principal pentru comunitatea baptistă?

Pe lângă atribuțiile specifice slujirii la care am fost ales cred că Dumnezeu a așezat în inima mea lucruri și planuri care, în armonie cu slujirea fraților aleși în Comitetul Executiv al UBR și a celor aleși în Consiliul Uniuni, să fie benefice bisericilor baptiste.

Care este gândul pe care doriți să îl transmiteți cititorilor revistei Creștinul Azi?

 

Asemenea lui Daniel, când în momentele dificile el și-a întors fața spre Domnul Dumnezeu (Daniel 9:3) căutându-L prin rugăciune, cereri și post, tot așa chem frățietatea ca în aceste vremuri să caute fața Domnului.

Dumnezeu lucrează prin generații, nu în jurul generațiilor. Într-un context fărâmițat de materialism și ignoranță, noi suntem chemați să fim asemenea fiilor lui Isahar (1 Cronici 12:32) adică să pricepem vremurile și să știm ce ar trebui să facă oamenii lui Dumnezeu. Fiți plini de Duh și luminați-i pe cei ce sunt în întuneric. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă trezirea și lărgirea Împărăției Lui în țara noastră!

 

Sursa  http://revistacrestinulazi.ro/2015/06/interviu-cu-ioan-ardelean-noul-secretar-general-al-uniunii-baptiste/

 

Cu ce gânduri preluați această slujire?

R.Gândurile mele se îndreaptă în mai multe direcţii. Primul, se îndreaptă spre Domnul. Mă rog mereu să primesc înţelepciunea necesară pentru a cunoaşte voia Lui şi a o împlini exact cum trebuie şi la timp. Apoi, mă gândesc la fraţii mei colegi. Nu îi cunosc pe toţi, dar ştiu că sunt în situaţii diferite. Unii se bucură de sănătate, alţii nu. Unii parcurg perioade frumoase, văd rezultate în munca lor, iar alţii parcurg zile mai sumbre şi roadele sunt puţine. Sunt colegi care o duc destul de bine din punct de vedere financiar, dar pentru alţii situaţia financiară este precară. Mă rog Domnului, în primul rând, să ne dea o inimă gata de slujire în situaţia în care ne găsim fiecare. Apoi, îmi doresc din inimă să găsim împreună soluţii prin care să putem oferi fiecărui slujitor măcar lucrurile strict necesare pentru o viaţă normală şi o slujire împlinitoare. Sigur că mă gândesc tot mai mult şi la bisericile noastre. Şi ele sunt în situaţii diferite, dar îmi doresc din toată inima să găsim împreună suficiente motive să ne bucurăm de ceea ce ne oferă Dumnezeu, să simţim împreună şi să colaborăm pentru extinderea Împărăţiei cereşti. Pentru că şi Statutul îmi cere aceasta, mă gândesc şi mă rog să pot sesiza toate acele ocazii în care Uniunea să îşi exprime public gândirea pentru binele societăţii, iar, când este cazul, să luăm o poziţie fermă împotriva păcatelor care inundă tot mai mult şi mai oficial societatea noastră.

Ce părere aveți despre recentele schimbări de perspectivă ale liderilor evanghelici din străinătate cu privire la abordarea păcatului?

R.Voi începe cu ceva neplăcut: astfel de evenimente, chiar dacă nu le-am cunoscut noi, au fost şi, din nefericire, vor mai fi. Mântuitorul ne-a avertizat că vor fi oameni, chiar slujitori, care vor păcătui, care se vor lepăda de credinţă, care vor răstălmăci Scripturile spre pierzarea lor etc. Evenimente de genul Tony Campolo, Seth Oiler şi nu numai sunt triste, dar ne confirmă că diavolul nu se schimbă. El rămâne puternic, activ, viclean şi caută să îi înşele pe cât mai mulţi. Aspectul acesta s-a văzut nu doar peste ocean, ci şi între români. Spre bucuria noastră, există şi alte aspecte care nu se schimbă. Indiferent cum se schimbă societatea, oamenii sau unii slujitori, Dumnezeu nu Se schimbă. Domnul Isus şi Duhul Sfânt rămân la fel. Biblia rămâne Cuvântul lui Dumnezeu şi îndrumarul nostru spre veşnicie. Calea Domnului rămâne aceeaşi. Se intră pe ea în condiţii clare şi se aleargă pe ea cu seriozitate şi cu stricteţe până la final. Nici veşnicia nu se schimbă. Iadul rămâne iad, indiferent cine va ajunge acolo, dar şi raiul rămâne real, sfânt şi glorios. În vremuri ca acestea, la fel ca întotdeauna, noi trebuie să ne bazăm convingerile şi trăirea doar pe Sfintele Scripturi. Păcatul este păcat şi are consecinţe mai mari şi mai multe decât ne putem imagina. Să nu ne jucăm cu el! Să nu dăm prilej diavolului să ne distrugă! Teologia nu se formează şi nici nu se bazează pe sentimente sau în funcţie de relaţiile noastre cu cineva. Apostolul Pavel pledează mereu pentru împlinirea Cuvântului care nu se schimbă, pe care nici măcar el nu are voie să îl schimbe. Dacă vrem să ajungem în glorie, trebuie să fim siguri de naşterea noastră din nou şi apoi, să umblăm cu atenţie pe calea credinţei până la capăt. Să nu acceptăm tot felul de idei antibiblice. Sfinţenia lui Dumnezeu şi sfinţenia noastră nu sunt negociabile. Să nu interpretăm Cuvântul cum ne cade bine, deoarece o vom face spre pierzarea noastră şi a multora.

Revenind la comunitatea baptistă locală, care sunt lucrurile pe care doriți să le faceți în principal pentru frățietate?

Îmi doresc să fiu o persoană care să adune şi să inspire. Mă rog Domnului să avem parte de un climat de pace şi de progres. Uniunea baptistă are mulţi oameni valoroşi. Voi investi cât este nevoie pentru a-i convinge pe cât mai mulţi să slujească cu tot ce le-a dăruit Domnul. Vreau să găsesc acele căi prin care cei care au candidat şi au primit mandatul slujirii să poată face, dacă va fi posibil, un pic mai mult decât au promis. M-am gândit şi m-am rugat pentru colegii care au candidat la o slujire în executiv şi nu au primit suficiente voturi din partea delegaţilor. Vreau să îi rog şi să îi ajut cu tot ce pot să facă măcar ceva din ceea ce ne-au spus că se poate face.

 

Sursa http://revistacrestinulazi.ro/2015/06/interviu-cu-viorel-iuga-noul-presedinte-al-uniunii-baptiste/

 

Sarbatorirea a 500 de ani de la Reforma Protestanta la Biserica Baptista Comanesti, judetul Arad

Sarbatorirea a 500 de ani de la Reforma Protestanta; Dirijor fanfara Botoc Emanuel; Pastor invitat Hamza Beniamin.

articolul din revista Crestinul Azi se poate citi aici
http://revistacrestinulazi.ro/2017/03/comisia-juridica-a-camerei-deputatilor-aviz-favorabil-initiativei-cetatenesti-de-revizuire-a-constitutiei-pe-tema-definitiei-familiei/

 

În data de 11 martie 2017, ora 10:00, la Biserica Baptista „Sfânta Treime” va avea loc Adunarea Generala a Comunitatii „Valea Crisului Alb” Sebis

Mai jos este atasata convocarea

 

 

 

 

În data de Duminică 16.10.2016, la Biserica Baptistă „Maranata” din localitatea Crocna, un botez nou testamental. În cadrul acestui serviciu de botez un suflet a intrat în apa legământului mărturisind că este gata să îl urmeze pe Domnul Isus până la capătul vieții.
A predicat cuvântul Domnului fratele Pavel Chirla, președintele Comunității „Valea Crișului Alb”, au mai avut câte un cuvânt frații Adi Paul, Lucian Oprea, Ciprian Sasu veniți din Arad. Au cântat cântările Domnului orchestra Bisericii Baptiste din Dieci, grupul de tineri din biserica locală și grupul de tineri din Biserica Penticostală din Crocna.
Actul botezului a fost oficiat de către pastorul bisericii locale, fratele Mihalcea Răzvan.
Dăm laudă Domnului că nu se lasă fără mărturie pe Valea Crișului Alb!!!

img_7349

img_7351

img_7356

img_7368

img_7385

img_7391

Pe 27 octombrie urmeaza sa fie pronuntata decizia Curtii Constitutionale privind recunoasterea in Romania a casatoriilor homosexuale incheiate in strainatate. Miscarea profamilie din Romania se opune unei posibile recunoasteri a ceea ca legea Romaniei deja interzice explicit, si a ceea ce 3 milioane de cetateni cu drept de vot deja au afirmat prin semnaturi.
Pentru a transmite un mesaj cetatenesc clar si puternic Curtii Constitutionale si clasei politice din Romania ca cetatenii Romaniei, indiferent de apartenenta etnica, religioasa ori politica, nu vor legalizarea nici recunoasterea in Romania a casatoriilor homosexuale incheiate in strainatate, cetatenii tarii organizeaza marsuri si demonstratii in acest scop programate sa aibe loc Joi, 26 octombrie. La Bucuresti se intentioneaza formarea unui lant uman in jurul Parlamentului, iar in alte orase marsuri, demonstratii, prezentari, discursuri. Ee nevoie, deci, de participarea unui numar mare de oameni.
In acest scop, va rugam sa va pregatiti si sa iesiti la demonstratii. Cu mic cu mare. Singuri ori cu intreaga familie, parohie, biserica, tineri ori varstnicii. A venit ceasul pentru cetatenii tarii sa devina stapini in tara lor privind valorile si familia si sa si le afirme. Sa ni se auda vocea, tare si clar, ca valorile noastre traditionale nu sunt negociabile si ca respingem presiunile suprastatale ori amestecurile externe in privinta casatoriei si familiei in tara noastra. Nu ingaduim confiscarea institutiei casatoriei si a familiei de catre stat ori tribunale.
Detalii privind localitatile si orele la care se vor tine mitingurile si demonstratiile vi le vom da curind. Intre timp va rugam sa cititi cu atentie buletinele noastre de marti si joi in care va vom da detaliile necesare.
In plus, avem nevoie de voluntari. Cei are doriti sa participati la organizarea acestor actiuni (obtinerea de permisiuni de la autoritati, pancarte, sloganuri, aspecte grafice, etc) sunteti rugati sa ne scrieti, dindu-ne numele, orasul in care locuiti, si numarul de telefon. Va rugam sa ne contactati la office@alianta-familiilor.ro.
Va rugam transmiteti mesajul de azi la toti ai vostri cu rugamintea de a se implica.
Nadajduim sa revenim curind.
 
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania
www.alianta-familiilor.ro
Pe 6 octombrie, în ultima mea zi la Omsk, în Siberia a căzut prima zăpada din această parte a Rusiei. Stratul alb și subțire de omăt a venit ca o surpriză deoarece în timpul celor câteva zile petrecute la Colegiul Biblic din Siberia de Vest, soarele a fost generos și vremea a fost călduroasă pentru această perioadă din an. În ziua anterioară mă întrebam chiar dacă vremea din Siberia este așa cum mi-am imaginat-o. Astăzi am realizat că descrierile pe care le-am citit despre severitatea celor 7 luni de iarnă nu sunt deloc o exagerare.
Orașul a avut un impact profund asupra lui Dostoievski care a fost trimis aici în anul 1850 la muncă silnică, drept pedeapsă pentru că ar fi conspirat împotriva țarului. Datorită poziției izolate, localitatea a servit ca destinație pentru deportare și strămutare uneori încurajată și alteori obligatorie. Printre cei deportați au fost și credincioși mai ales de orgine germană dar și din alte părți ale imperiului.
Biserica Baptista Centrala, OmskBiserica Baptista Centrala, Omsk
Astăzi orașul are o populație de 1,2 milioane de locuitori și este un centru pentru baptiștii din zonă. În Omsk sunt 17 biserici baptiste, iar în toată regiunea aproximativ 100 de adunări. La Colegiul Biblic din Siberia de Vest studiază aproximativ 100 de studenți în mai mult programe. Episcopul regiunii este fratele Josif Makarov care a venit aici acum 17 ani din Letonia și a fost Rectorul colegiului până anul trecut. După ce a fost ales Vicepreședinte cu misiunea al Uniunii Bisericilor Baptiste din Rusia la colegiu a fost ale Rector fratele Dmitriy Pronin.
Continuarea articolului
http://revistacrestinulazi.ro/2016/10/din-siberia-cu-dragoste/
Stimați frați creștini,
În ultimii ani, în România, se fac din ce în ce mai mult auzite voci ale unor organizații care s‑au angajat într-o luptă declarată pentru înlăturarea valorilor creștine din viața publică.
Aceste atacuri perfide și perseverente au fost îndreptate cu precădere asupra Bisericii și familiei, îndeosebi după anunțul începerii strângerii de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituția României. Este evident că în aceste zile se fac mari presiuni mediatice asupra Parlamentului și a Curții Constituționale din România.
Alianța Evanghelică din România vă cheamă cu dragoste la o zi de post și rugăciune pentru națiunea română, pentru păstrarea valorilor creștine ca bun sacru al poporului român.
De dragul Adevărului, a copiilor și a semenilor noștri, vă invităm să strângem rândurile în jurul Domnului Isus Cristos și a Sfintei Evanghelii. Să ne rugăm Celui care are toată puterea în Cer și pe pământ să oprească atacurile celui viclean și să ne ajute să Îi rămânem credincioși bunului nostru Dumnezeu.

Sursa

http://revistacrestinulazi.ro/2016/10/comunicat-alianta-evanghelica-din-romania/

Afis Tineret BotfeiBCB Botfei

afis_PO_2016

Scumpi fraţi şi surori în Domnul Isus Cristos,

Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos trebuie să fie o ocazie de mare bucurie. Fiecare mântuit trebuie să ştie că prin moartea şi învierea Domnului Isus ne-a fost deschis drumul spre o veşnicie glorioasă. Să ne bucurăm de rezultatul Jertfei de pe Golgota şi de mesajul Celui viu. Să ne bucurăm de Domnul nostru şi cu El. În acelaşi timp, Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos trebuie să fie şi un moment în care ne intensificăm mărturia. Fiecare om, indiferent cât de păcătos sau de religios ar fi, trebuie să ştie că prin moartea şi prin învierea Domnului Isus, ne-a fost deschisă uşa spre Casa Tatălui. Să ne exprimăm iubirea faţă de Domnul şi faţă de semeni, mărturisind oamenilor adevărul salvării prin credinţa în Domnul Isus Cristos. Dacă am ajuns aceste zile, să ne bucurăm de Domnul Isus Cristos, să Îl mărturisim şi să Îl imităm zilnic. Să folosim şi aceste zile de sărbătoare pentru a ne asigura veşnicia în glorie şi pentru a-i ajuta pe mulţi să facă la fel. Isus Cristos este viu şi se vede. Dacă suntem morţi în păcat să venim la viaţă împreună cu Domnul Isus. Dacă am înviat împreună cu El să lăsăm să se vadă lucrul acesta în trăirea noastră zilnică. Să sărbătorim Paştele în aşa fel, ca să putem sărbători veşnic cu Cristos cel viu.
Viorel Iuga – Președintele Uniunii Baptiste din România

 


 

Învierea Domnului Isus este, în cuvintele apostolului Pavel din Romani 1:4, garanția faptului că lucrarea de ispășire a fost primită și imputată nouă de către Dumnezeu Tatăl, Creatorul în fața căruia creatura a păcătuit. Învierea Domnului Isus este, de asemenea, anticiparea învierii fiecăruia dintre noi și a intrării în Împărăția pe care Mântuitorul a pregătit-o pentru aleșii Săi.  Sărbători binecuvântate alături de Cel Înviat!
Ioan Ardelean – Secretar general al Uniunii Baptiste din România

Continuare articol

Mesajul membrilor Comitetului Executiv al UBR cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului